Qara Duzun Faydaları və Zərərləri

Qara duz təbii olaraq vulkanik və daşlı mənşəlidir. Hindistanda ona Sançal və Kala Namak da deyilir. Rənginin solğun çəhrayı olmasına baxmayaraq, bu duza qara duz adı verilir. Hindistanda qara duz çox ucuzdur və alarkən saxta olmamasına diqqət yetirmək vacibdir. Yeməyə əlavə edildikdə əvvəlcə qaralır, sonra isə rəngi açılır, buna görə də qara duz adlanır.

İstifadəsi: Qara duz ədviyyat kimi dünyanın bir çox ölkəsində geniş istifadə olunur. Onu adi duz kimi yeməklərdə istifadə etmək mümkündür. Qara duz hətta Nyu-Yorkda da yaygındır.

Qədim dövrlərdə qara duza “cümə axşamı duzu” adı verilmişdir. Bu, onun qara axşamlarda hazırlanması ilə bağlı idi. İri bir daş duz alır, sobada ətirli otlar və kələm yarpaqları ilə birlikdə yandırırdılar. Hazır məhsul kilsədə şirin kökələr və yumurta ilə təqdim edilirdi. Təəssüf ki, belə duzun hazırlanma resepti demək olar ki, itib.

Qara Duzun Tərkibi: Qara duz, tərkibində hidrogen sulfid olan yataqlardan hasil edilir. Təbii tərkibinə görə insan üçün daha faydalıdır. Onun duzluluğu azdır və bu səbəbdən istifadə edərkən oynaq problemlərindən əziyyət çəkməyəcəksiniz. Xassələri soya sousuna bənzəyir və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir. Spesifik iyi və dadına görə qara duz, ağ duzu əvəz edə bilməz, çünki tərkibində hidrogen sulfid var. Natrium xlorid isə daha azdır.

Qara Duzun Faydaları: Qara duzun faydaları elmi cəhətdən sübut olunmuşdur. O, iştahanı gücləndirir, köpü aradan qaldırır və qəbizlikdən azad edir. Zəhərlənmənin ağır nəticələrinin aradan qaldırılması üçün də istifadə edilmişdir. Qara duz, mədəni həzmedilməmiş qida qalıqlarından təmizləməyə kömək edir.

WhatsApp
Zəng
KONUM
Kabinet
0
Səbət